Hållbarhet & Miljö

För Sense är det inte bara säkerheten för slutanvändaren som är viktig. Alla inblandade i framtagandet av våra produkter skall vara trygga och må bra. Vi ställer därför väldigt höga krav på våra leverantörer, inte bara när det gäller produktkvaliteten, utan också när det gäller förhållandena för arbetskraften. Vi besöker våra producenter på plats och eftersträvar alltid ett långsiktigt och nära samarbete. De flesta av våra samarbetspartners har vi arbetat med i många år.

Vi lånar jorden av våra barn och det är för Sense en självklarhet att värna om den miljö vi lever i – både nu och för  framtida generationer.

Vi letar ständigt nya lösningar för att exempelvis minska användningen av plastförpackningar och istället övergå till mer miljövänliga alternativ.

Vi har flera europeiska producenter vilket ger färre långväga transporter.

Genom märkning och information guidar vi vad du skall göra med emballage och tomma förpackningar – samt med produkter som gjort sitt – allt för att det som kan återvinnas skall komma till återvinning och övrigt tas om hand på rätt sätt.

Företaget är FSC®-certifierat sedan 2016.

De certifierade produkterna kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människa och miljö – nu och i framtiden.

Vårt ständigt växande FSC-sortiment hittar ni här: Våra FSC-produkter

Forest Stewardship Council® är en internationell medlemsorganisation som arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Läs mer: www.fsc.org

Återvinn och sortera rätt!

Återvinn och sortera rätt!

Våra emballage märkta med recycling-symbolen sorterar du i din lokala återvinningsstation baserat på materialet- antingen i kärlen för Pappers- eller Plastförpackningar. Även plastpaletter och liknande sorteras som plastförpackning.

Färgrester skall alltid lämnas till din lokala återvinningscentral medan övriga produkter eller produktrester som gjort sitt kan läggas i hushållssoporna.

Våra hållbarhetssymboler

Godkända FSC-produkter bär märkning med Sense certifikatsnummer. För respektive produkt anges även anspråket - t.ex. har våra FSC-godkända träfärgpennor "FSC 100%". Andra exempel på anspråk är FSC Mix och FSC Recycled.

Vi vill uppmuntra till att återvinna allt material som går genom att märka de förpackningar som kan återvinnas med den internationella återvinningssymbolen. På det sättet skall det bli lätt att göra rätt. 

Denna märkning innebär att produkten transporteras kortare väg och därigenom gör ett mindre klimatavtryck. Sense arbetar kontinuerligt på att ta fram flera närproducerade kvalitetsartiklar till konkurrenskraftiga priser.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår